Uitslagen opvragen

U bent bij de arts geweest en heeft een verwijzing gekregen voor aanvullend onderzoek. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kunt u de uitslag opvragen? Onze praktijk heeft alles voor u op een rijtje gezet.

Onderzoeken en uitslagen
U heeft van de arts een aanvraag voor een onderzoek gekregen.

Toelichting per onderzoek
Bloedprikken
: altijd op afspraak. Elke werkdag in het Sint Antonius ziekenhuis in Woerden of op maandag, woensdag en vrijdag (10.00u-10.30u) in onze dependance (Park Oudeland 71). Indien u urine mee moet nemen, vindt u de potjes hiervoor in de hal van onze praktijk.
Röntgenfoto/ echo: altijd op afspraak. Sint Antonius ziekenhuis Woerden.
Let op voor een echo moet u soms nuchter zijn.
Mammografie: altijd op afspraak. Sint Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn.
Kweken (urine, ontlasting, slijmvliezen): afgeven zonder afspraak in Sint Antonius ziekenhuis Woerden of voor 10u aan onze balie. (*)
Urines op verdenking blaasontsteking: voor 10u aan onze balie met ingevuld vragenformulier. Urine maximaal 2 uur oud of gekoeld. (**)

(*): Alleen mogelijk op locatie Kievitstraat (**) Op beide locaties mogelijk

Als de uitslag bij ons is binnengekomen, wordt hij verwerkt door de assistente en naar de aanvragende dokter/verpleegkundige of PA gestuurd. Deze bekijkt de uitslagen en maakt voor u een vervolgbeleid.
Let op: het kan soms een week duren voordat we de uitslag volledig binnen hebben.

Hoe ontvangt u de uitslag?
Indien er relevante afwijkingen zijn die dringend ingrijpen nodig hebben,  wordt u uiteraard door de praktijk gebeld. Voor de overige uitslagen geldt dat u die zelf moet opvragen.

Via het patiëntenportaal
U kunt na ingelogd te zijn via uwzorgonline naar de uitslag kijken. U doet dit via de tabjes dossier –> uitslagen van onderzoek. U krijgt dan alle waarden te zien of het verslag van bijvoorbeeld de echo of de foto.
Als u de beoordeling van de arts wilt lezen kunt u dit doen via de tabjes dossier –>  Kievitstraat –> klachten en ziektes –> juiste aandoening aanklikken –> bij plan staat de uitslag en het vervolgbeleid.

Mocht u toch nog vragen hebben na het lezen van de uitslag, dan kunt u een bericht sturen naar de aanvrager via het patiëntenportaal. U krijgt spoedig antwoord.

Via de assistente
Indien u liever met een van onze assistentes overlegd kunt u daarvoor bellen met : 0348-415777. In de ochtend tussen 8u-9u is het vaak druk aan de telefoon met patiënten die een afspraak willen maken. Houdt u hier rekening mee?

Kosten verbonden aan onderzoek
De onderzoeken die wij als huisarts aanvragen kosten geld. U krijgt hiervoor een rekening van uw zorgverzekeraar. Dit bedrag gaat van uw
eigen risico af. Heeft u vragen hierover, bespreek dit dan voordat u het onderzoek laat uitvoeren.

Meer nieuws