Kan mijn klacht wachten tot de huisarts open is?

Kan mijn klacht wachten tot de huisarts open is?

Dit is de titel van de publiekscampagne die de huisartsenspoedposten en branchevereniging InEen de komende maanden voeren.  

Om de zorg tijdens de avond, nacht en weekenden zo goed mogelijk te verzorgen is het belangrijk de huisartsenspoedpost alleen te gebruiken voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot onze praktijk open is.

Twijfelt u?
Ga naar http://huisartsenspoedposten.nl. Hier krijgt u alle informatie om een goede afweging te maken. 
Indien u na het bezoeken van de website alsnog twijfelt bel dan met de huisartsenspoedpost Noordwest-Utrecht https://huisartsenspoedpostnoordwestutrecht.nl/. U krijgt dan een triagist aan de telefoon. Dit is een medisch hulpverlener die is opgeleid om snel te bepalen hoe ernstig uw klachten zijn en wat er moet gebeuren. Vaak kan de triagist of huisarts u helpen met een telefonisch advies. Het kan ook zijn dat u wordt gevraagd om langs te komen voor een consult. Als het medisch noodzakelijk is, komt de huisarts bij u thuis. In levensbedreigende situaties stuurt de triagist direct een ambulance naar u toe.

Meer nieuws