Urine inleveren

Soa testen of testen op blaasontsteking via supermarkt of via de huisarts?

Sinds dit jaar zijn er verschillende doe-het-zelf testen te koop, zoals testen op geslachtziekten of blaasontstekingen. Deze testen moeten een CE-logo hebben, anders mogen bedrijven ze niet verkopen. Testen met een CE-logo hebben een goede verpakking en hebben een duidelijke gebruiksaanwijzing in het Nederlands.
Helaas betekent het CE-logo niet altijd een betrouwbare testuitslag. De kwaliteit van de testen verschilt. Ook zijn niet alle testen even makkelijk om uit te voeren. En het is soms moeilijk om de testuitslag goed af te lezen. Daarbij is ook de vraag hoe te handelen als de uitslag positief is, of wat te doen als de uitslag niet wijst op een ziekte maar u wel klachten heeft.
Als praktijk vinden wij het belangrijk om u op de mogelijkheid te wijzen om de testen via ons af te laten nemen. De test wordt goed afgenomen, is betrouwbaar en wij kunnen u aan de hand van de uitslag verder begeleiden. We begrijpen dat het lastig is om met sommige klachten naar ons spreekuur te komen. Uiteraard wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld en kunt u tegen de assistente zeggen dat u de reden van uw afspraak graag voor u houdt.

Meer nieuws