Griepprik dit jaar op 4 november

Griepprik dit jaar op 4 november

Op 4 november a.s. is het jaarlijkse griepprikmoment. Dit gebeurt wederom niet op onze eigen praktijk maar op het Brediushonk (Kievitstraat 40)

Indien u in aanmerking komt voor de griepprik krijgt u een uitnodiging per post. De griepprik krijgt u in uw bovenarm. Draagt u alstublieft kleding waarbij de bovenarm makkelijk te ontbloten is.

Vergeet niet uw uitnodiging mee te nemen. Zonder de uitnodiging kunnen wij u niet vaccineren. 

Heeft u verkoudheidsklachten of koorts: kom dan niet naar de vaccinatielocatie maar overleg eerst met een van onze assistentes.

Pneumokokkenvaccinatie
Mensen geboren tussen 1 januari 1948 tot en met 31december 1952 komen ook in aanmerking voor een pneumokokkenvaccinatie. Een pneumokok is een bacterie. Iedereen kan de bacterie bij zich dragen zonder er ziek van te zijn. Door niezen en hoesten komt de bacterie in de lucht. Als andere mensen die kleine druppeltjes inademen, kunnen ze besmet raken. Vooral jonge kinderen en oudere mensen met minder weerstand worden ziek door pneumokokken. 

De meest voorkomende ziekte bij mensen van 60 jaar en ouder is een (ernstige) longontsteking. Andere veel voorkomende pneumokokkenziekten zijn hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging. U krijgt de prik in uw bovenarm zoals bij de griepprik. De pneumokokkenvaccinatie gebeurt gelijktijdig met de griepvaccinatie. Neemt u uw uitnodiging mee? 

Heeft u vragen over deze vaccinatie? Neem dan contact op met onze praktijk. 

Meer nieuws