Veelgestelde vragen Coronavaccinatie

Veelgestelde vragen Coronavaccinatie

Kreeg u uw eerste vaccinatie met AstraZeneca op 29 april 2021? Dan krijgt u op 15 juli de tweede.

U kunt uw vaccinatie op hetzelfde tijdstip als de eerste keer halen op de locatie de Hall, Korenmolenlaan 4 in Woerden. Voor een optimale doorstroming vragen wij u op het tijdstip van de uitnodiging te komen. Helaas kunnen wij alleen een AstraZeneca vaccinatie aanbieden. Indien u graag een ander vaccin wilt ontvangen verwijzen wij u naar de GGD. 

Bent u zwanger?
Vaccineren wordt gezien als nodig en veilig, ook als u zwanger bent. Voor verdere vragen rondom Coronavaccinatie en zwangerschap verwijzen wij u naar de GGD of de verloskundige.

Prikt de huisarts ook antistoffen om te bepalen of ik 1 of 2 prikken nodig heb?
Nee, indien u geen PCR bevestigde Corona infectie hebt gehad dienen de reguliere 2 prikken gehaald te worden.

Zijn de gele vaccinatieboekjes verkrijgbaar via de huisarts?
Nee, de gele vaccinatieboekjes worden niet door de huisarts verstrekt. Indien u via ons gevaccineerd bent met AstraZeneca kunnen wij het gele boekje wel voorzien van registratie van uw vaccinatie. In alle andere gevallen verwijzen wij u naar de GGD.

Worden kinderen tussen 12 en 17 jaar met medische indicatie door de huisarts gevaccineerd?
Onze huisartsenpraktijk heeft kinderen tussen 12 en 17 jaar met een medische indicatie voor vaccinatie uitgenodigd voor een vaccinatie via de GGD. De andere kinderen in deze leeftijdscategorie worden rechtstreeks uitgenodigd door de GGD. Meer informatie over Coronavaccinatie voor deze doelgroep vindt u op Thuisarts.nl.

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl of op onze website. Ook kunt u met vragen bellen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar). In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. Of kijk op  Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen Corona.

Meer nieuws